Книгата “Обратната страна на медала”

„Дунавска вълна“, заедно с Фондация „Остров Белене“, сме щастливи да споделим, че книгата “Обратната страна на медала” с автор Милко Икономов е отпечатана. Това е една уникална и неиздавана досега творба, описваща личната история на млад мъж преминал през ада на концлагера “Белене”.

“ – Чувате ли! Не газете тополките! – пак се провикна някой милиционер от задните редици.Как стана това не забелязах, обаче изведнъж се оказа, че всеки милиционер, който ни придружаваше, освен шмайзер, държи една върбова чепата тояга! Явно приготвени от по-рано и оставени по пътя, по който трябваше да минем. Ето къде е била ролята на режисьора. Да предвиди всичко за изпълнението, което започна. Артистична работа!- Не газете тополките!И фрас! Първата тояга изсвистя и се стовари на нечия глава…“

М. Икономов – “Обратната страна на медала”


Книгата “Обратната страна на медала” с автор Милко Икономов беше представена официално на 18.03.2021г. в Община Белене. Уникална и неиздавана досега творба, описваща личната история на млад мъж преминал през ада на концлагера “Белене”.
Творбата е отпечатана в ограничен тираж, като част от него ще бъде подарен на училища, библиотеки и културни центрове в страната. Разбира се тя е достъпна и за всеки желаещ да си я закупи.

„Ако някой ми каже, че мога да измина 13 километра бегом и то не по права линия, а веднъж в края на редицата, веднъж в средата, т. е. в непрекъснат зиг-заг в борба за място, защото никой не застава доброволно под ударите, нямаше да повярвам. Оказа се, че съм прекрасен атлет. И то не само аз, а и 60 – 70-годишните, с порок на сърцето, разни ревматизми, шипове, ставни болки и какви ли не други лекарски измислици. Всички издържаха…“

М. Икономов – “Обратната страна на медала”


Източник: Фондация остров Белене/ Belene Island Foundation
https://www.facebook.com/ostrovbelene/