Интензивна дневна обиколка

Интензивна дневна програма за тези, които искат да се докоснат и видят колкото се може повече от уникалните забележителности на град Белене за кратък период от време.

Започвайки от Посетителски център на ПП Персина, преминаване през античния кастел и митница „Димум“, датиращ от I-ви в.н.е , продължавайки през единствения в България паметник на Папа Йоан Павел II, следвайки маршрута в близост спираме за кратко в католическата църква “Рождение на Блажена Дева Мария”, в която се намира Светилището на Блажения Евгений Беленски, особено атрактивно е преминаването през автентичния понтонен мост към най-големия български дунавски остров – Персин, където пътувайки 10 км. на изток ще посетим  останките от Трудово – възпитателно общежитие Белене – Лагерът, създаден 1949 г., пътят до който ни води през очарователните блата и резервати на ПП Персина, където може да срещнете символа на природния парк – морският орел, както и многочислени колонии от блатни птици; гнездовище на къдроглавия пеликан (88 двойки за 2021 година); гнездовище на немия лебед; уникално есенно сборище на черния щъркел за страната; и много видове записани в Червената книга на България.

Цялата тази програма се ръководи от специализиран водач и се провежда с най-малко 2 лица.

Необходимо е 3 дни (работни) предварително, да се свържите с нас, за да изготвим пропуск за о.Персин. За достъп на острова са нужни лични данни.

Всички участници в обиколката задължително да носят документ за самоличност (лична карта).

ГРАФИК

09:00 ч. – Начален час на тръгване.

СРЕЩА

За тези обиколки започваме от паркинга на Община Белене. Финалния етап също се случва на паркинга на общината като варианта за заплащане е само в брой срещу касов бон, като ще се осъществи на края на обиколката.
В зависимост от сезона, нивото на водата и метеорологичните условия водачът ще реши кой е най-добрият маршрут, които да следвате. Ще Ви информираме по време на цялата обиколка и ще научите интересни факти: за птиците и флората на река Дунав и Беленски архипелаг, за културно-историческото наследство, за възможностите за забавление и отдих в района.

ЦЕНИ

За деца до 9г е безплатно.
За деца от 10 до 14г е по 25лв.
За хора над 15г е по 30лв.

Свържете се с нас