Двудневна обиколка

Имам удоволствието да ви представя „Дунавска вълна“,
която разкрива и популяризира възможностите за алтернативен, природно-културен и религиозен туризъм в района. Нашият екип предлага на своите гости както възможности и съдействие за индивидуални и групови обиколки, така и за настаняване в условията на автентичен домашен уют в хотел Престиж.
Що се отнася до храненето в ресторанта то е обект на допълнително договаряне – зависи от броя участници, блок маса, сервиз на чиния, грамаж. Имате избор за обслужване на терасата с гледка към р.Дунав или вътрешния ресторант.

Стартираме интензивната обиколка от Посетителски център на Природен парк Персина (който е в непосредствена близост до хотела по крайбрежието на реката, заедно с крайбрежния парк), преминаваме през Античния кастел и митница „Димум“, датиращ от I-ви в.н.е , продължавайки през единствения в България паметник на Папа Йоан Павел II, следвайки маршрута в близост спираме за кратко в енорийска църква “Рождение на Блажена Дева Мария”, в която се намира Светилището на Блажения Евгений Беленски, особено атрактивно е преминаването през автентичния понтонен мост към най-големия български остров – Персин, където пътувайки 12 км. на изток ще посетим останките от Трудово – възпитателно общежитие Белене – Лагерът, създаден 1949 г., пътят до който ни води през очарователните блата и резервати на ПП Персина, където може да срещнете символа на природния парк – морският орел, както и многочислени колонии от блатни птици (корморан, гмурец, чапли); гнездовище на къдроглавия пеликан (88 двойки за 2021 година); гнездовище на немия лебед; срещаме уникални видове записани в Червената книга на България, истински рай за птиците. Излизайки от острова имаме спирка до централната част на града, където ще посетим Беленското златно съкровище – “златка купа” , която се намира в Община Белене. Възможност за посещение на площадката на АЕЦ Белене при интерес от ваша страна.

Свържете се с нас